МИЛИЋЕВИЋ ОТВОРИО 8. СОШОВ: ШКОЛСКИ СПОРТ ЈЕ ОД ИЗУЗЕТНОГ ЗНАЧАЈА ЗА РАЗВОЈ ОМЛАДИНЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворио је данас 8. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине, у Великој дворани СПЦ „Војводина“ у Новом Саду.

Обраћајући се учесницима овогодишњег СОШОВ-а, потпредседник Милићевић је истакао да има много аспеката који указују на значај бављења спортом у нашим школама.

„С једне стране то је очување и јачање вашег здравља и то не само физичког. Кроз спорт и спортско такмичење, не челичите само ваше тело, већ и вашу истрајност и вољу и то ће вам, сасвим сигурно, бити од огромне користи у било чему чиме ћете се у животу касније бавити“, казао је потпредседник Милићевић додајући да су наше школе својеврсна база из које се регрутују и врхунски спортисти, међу којима ће сигурно бити и неко од учесника СОШОВ-а.

Милићевић је истакао да је за Покрајинску владу школски спорт од изузетног значаја. О томе говори податак да је током претходне две године кроз неколико конкурса, врло значајним средствима подржана обнова низа школских терена широм Војводине.

„С том праксом ћемо наставити и убудуће, јер желимо да – не само током припрема за оваква такмичења, већ и у свакодневном бављењу спортовима које волите и којима сте посвећени – за то имате најбоље могуће услове“, поручио је потпредседник Милићевић уз жељу да на СОШОВ-у победе најбољи.

Осми по реду СОШОВ, у организацији Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, одржава се од 17. до 20. маја у Новом Саду. До сада најмасовније школско спортско такмичење, окупиће преко 4.588 ученица и ученика основних и средњих школа из АП Војводине, који ће се по први пут такмичити у чак 14 различитих спортова: атлетици, кошарци, стоном тенису, пливању, рукомету, фудбалу, баскету 3 на 3, стрељаштву, каратеу, џудоу, спортској гимнастици, малим олимпијским играма, одбојци и ритмичкој гимнастици.

Председник Организационог одбора СОШОВ-а, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез захвалио се Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци за организовање најбројније школске олимпијаде до сада, а такмичарима поручио да су најбољи промотери свог града и спорта у ком се такмиче.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изразио је задовољство што је СОШОВ обновљен и додао да је та манифестација нешто у шта држава треба да улаже.

Свечаном отварању су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш и члан Градског већа Града Новог Сада задужен за омладину и спорт Огњен Цвјетићанин.