МИНИ-ТИНИ ФЕСТОМ ЗАВРШЕНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА КЦ

Вишедневни програм обележавања јубилеја централне установе културе у пећиначкој општини – Културног центра Пећинци, завршен је 26. октобра фестивалом дечије музике Мини-тини фест, у коме су наступали најуспешнији солисти из све три основне школе – “Душан Вукасовић Диоген” Купиново, “Душан Јерковић Уча” Шимановци и “Слободан Бајић Паја” Пећинци. Вршилац дужности директора Културног центра Слободан Станковић отворио је фестивал и свим учесницима пожелео успешан наступ, а публици – уживање у интерпретацијама познатих дечјих песама.

Фестивал су пратили и председник општине Пећинци Синиша Ђокић и заменик председника општине Зоран Војкић, а председник Ђокић истакао је, приликом уручења награда, да му је посебно задовољство дружити се са овако талентованом децом.

“Драга децо, за мене сте овде сви победници. Општина Пећинци ће стајати иза вас и у будућности. Желим да се захвалим свим учесницима који су својим интерпретацијама свима нама улепшали ово вече” – рекао је председник Ђокић.

Посебну награду за интерпретацију у мини категорији добиле су Нађа Радоњић и Сташа Илић, трећу награду Ива Миличевић, Лена Влајковић и Калина Смиљанић, а другу Бошко Добрић и Настасја Милетић.

У тини категорији трећу награду освојиле су Дуња Радивојевић, Лена Вулетић и Ана Шогоровић, а другу – дует Јулиа Тадић и Невена Јовановић и Наталија Паликућа. Сви награђени добили су дипломе.

Прво место у мини категорији освојила је Николина Будимчић. Њој је златну плакету и златну статуу уручио заменик председника општине Зоран Војкић. Прво место у тини категорији освојила је Душица Тепша, којој је златну статуу и златну плекету уручио председник Општине Синиша Ђокић.

Такмичарски део фестивала у мини категорији отворио је дует Сташа Илић (ИВ разред) из Деча и њена вршњакиња Нађа Радоњић из Шимановаца са песмом “Не знам шта ми је”. Потом је наступио дует Ника Матовић (ИИИ) из Купинова и Александра Оташевић (И) из Ашање са песмом “Бабарога”. Песму “Дуње ранке” певала је Ива Миличевић (ИВ) из Шимановаца, док је Лена Влајковић (В) из Обрежа отпевала песму “На часу фолклора”. Трећи дует овогодишњег Мини-тини феста чинили су четвртаци Елена Сили и Јања Бован из Шимановаца које су публику обрадовале песмом “Хоћу одмах да порастем”. Николина Будимчић (В разред) из Купинова представила се песмом “Музичка школа”, а четвртак Бошко Добрић из Шимановаца песмом “Оркестар из подрума”. На сцену су изашли и Калина Смиљанић (ИВ разред) из Шимановаца која је отпевала “Споменар” и Настасја Милетић (В) из Шимановаца са песмом “Живот је ко клавир”.

Песмом “Дала бих му кошуљу од руже”, такмичење у тини категорији отворила је Ана Шогоровић (ВИ разред) из Пећинаца, а после ње песму “Ти си моја инспирација” певала је Дуња Радивојевић (ВИИ) из Обрежа. Наталија Паликућа (ВИ) из Пећинаца наступила је са песмом “Дијалози и разлози”, а дует Јулиа Тадић (ВИ) и Невена Јовановић (ВИ) из Купинова са песмом “Никад није касно”. Душица Тепша (ВИИИ разред) из Пећинаца певала је песму “Где љубав станује”, Јана Тодорчевић (ВИИ) из Деча песму “Хајде да се откачимо” и Тијана Радаковић (ВИИИ) из Обрежа песму “Сунце из сузе”. Такмичарски део фестивала закључила је Лена Вулетић (ВИИ разред) из Деча песмом “Време за наду”.

Учеснике у програму припремали су ментори Ирена Бајаловић, Драгана Јакшић Костић, Тања Арсенијевић, Анђелка Ђурђевић, Ана Љубојевић, Дејан Загорац и Иван Макевић. У жирију овогодишњег фестивала били су Иван Николић, професор соло певања, Исидора Скуратовић, професор солфеђа и диригент и Владимир Балашчак, глумац. Док је жири одлучивао о томе ко је најупешнији од најуспешнијих младих певача, Бане Росић, водитељ програма, са децом – солистима певао је најпознатије дечје песме, а песма је понела и публику у сали тако да се чекање на одлуку жирија претворило у праву веселу журку.

Слободан Станковић је уручио захвалнице уметничком директору Мини-тини феста композитору Јовану Адамову, менторима овогодишњег фестивала и Сари Ковачевић која је наступила у ревијалном делу фестивала. Станковић је свим основним школама доделио књиге о музици за школске библиотеке и посебне захвалнице за вишегодишње залагање да Мини-тини фест из године у годину буде све бољи. У знак посебне захвалности, ове године, Основној школи “Душан Вукасовић Диоген” додељен је и посебан поклон – електрични клавир, који може да се користи у Купинову, Ашањи и Обрежу. Овој школи клавир ће бити свечано уручен после фестивала.

Све у свему, са фестивала су лепе утиске понели сви, и учесници и публика. Наши надарени млади певачи те вечери приредили су радост публици и на најлепши начин показали да деца јесу украс света, а наша деца – украс пећиначке општине.

Фотографија: Војислав Добрић

Извор: Општина Пећинци