MINIMALNA POBEDA RUKOMETAŠA NOVOG PAZARA U SUBOTICI

Spartak – Novi Pazar 30:31 (13:16)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Milosavljević Boriša i Trivković Danijel. Isključenja: Spartak 10. min., Novi Pazar 8. minuta. Sedmerci: Spartak 6/4, Novi Pazar 5/5

Spartak: Jovanović 1, Jošić, Grozdić 2, Bižić (7 odbrana), Spremo 2, Kojadinović 3, Radosavljević 3, Đurović 1, Milisavljević, Skuban 7, Petrović 1, Peić 32, Potpara 2, Kolundžić 3, Jovanovski 2, Arđelan (5 odbrana). 

Novi Pazar: Mujčinović 2, Radisavljević 3, Stojanović 8, Dimitrijević 2, Brunčević, Mekić, Međedović 2, Rakić 12, Kukić 1, Raković, Milenković 1 (10 odbrana), Živković, Badić 1.

Rukometaši Spartaka poraženi su od Novog Pazara u utakmici 9. kola Pley aut super rukometne lige Srbije, navodi subotica.info. Subiotičani su tokom većeg dela susreta jurili rezultat, na kraju bili nadomak osvajanja boda međutim spretniji i srećniji gosti iz Novog Pazara odneli su bodove. 

Važnost utakmice kao da je sputao domaće na početku susreta. Iskusni gosti su to iskorostili te poveli sa 2:0 u 4. minutu. Dva minuta kasnije golovima Skubana i Potpare subotičani dolaze do izjednačenja na 2:2. Usledio je period izjednačene igre u kojoj su gosti imali minimalnu prednost, ali bi rukometaši Spartaka uspevali da stignu zaostatak. Skuban je u 22. minutu sa levog krila poravnao na 10:10. U finišu prvog poluvremena rukometaši Spartaka su napravili par tehničkih grešaka što su iskoristili iskusni gosti te na odmor otišlisa tri gola prednosti 13:16. 

Početkom drugog poluvremena Spartak je pokušao da anulira zaostatak, mežutim nisu u tome uspevali. Novi Pazar predvođen veoma raspoloženim kapitenom Zlatkom Rakićem koji je na ovoj utakmici postigao 12 golova, uspeo je čak i da poveća razliku pa su u 41. minutu nakon gola Badića imali velikih plus osam, 16:24.

U poslednjih deset minuta ušlo se prednosžu od sedam golova u korist gostiju, 20:27. Nisu se predavali domaćini ni tada, iz minuta u minut su smanjivali zaostatak. Dva minuta pre kraja Spartak je sedmim golom na utakmici Alekse Skubana prišao na 28:30. Ponovo je koban za domaće bio Rakić koji postiže odlučujući gol za 28:31. Domaći su preko Peić Željka i Radosavljevića stiglo do 30:31, ali nisu uspeli da dođu i do poravnanja i osvajanja bar jednog veoma važnog boda.

Izvor: subotica.info