МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: ДВА МИЛИОНА ЕВРА ЗА ТРИ КАПИТАЛНА ПРОЈЕКТА

Капацитет и опремљеност кикиндског Геронтолошког центра биће повећани, док ће у наредном периоду и наш град добити потпуно нову зграду Центра за социјални рад. План је да сви објекти Центара за социјални рад у Србији буду идентично опремљени. У зависности од величине општина и градова, предвиђено је пет различитих квадратура објеката. У Кикинди ће изградња нове зграде Центра за социјални рад започети, најкасније, средином године, будући да су средства обезбеђена. То је данас након сусрета са званичницима локалне самоуправе, Севернобанатског округа, али и директорима Геронтолошког центра, Центра за социјални рад, Националне службе за запошљавање и ПИО фонда изјавио Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Радну посету Кикинди започео је обиласком Старог и Новог дома Геронтолошког центра:

– Општи закључај је да постоји доста простора да се у Кикинди унапреди квалитет социјалне заштите. Конкретно, капацитет Геронтолошког центра биће повећан. Два милиона евра опредељена су за реализацију три капитална пројекта. Старе павиљоне у Старом дому замениће нови објекти. Уследиће друга фаза реконструкције Новог дома, али и радови у будућем Прихватилишту. Министарство је пре неколико дана потписало споразум са Националном службом за запошљавање из ког произилази да ће њихово присуство на терену бити повећано, док је ПИО фонду наложено да достави анализу свих објеката који су у њиховом власништву, а да их након процене држава откупи и уступи Геронтолошким центрима – рекао је министар Ђорђевић. Градоначелник Кикинде, Павле Марков, изјавио је да је локална самоуправа у овој години определила 135 милиона динара за побољшање услова рада установа социјалне заштите и свих корисника:

– Добра је и вест да се током претходне три године смањио број корисника социјалне заштите. То недвосмислено говори о излазној путањи привредног живота Кикинде – подвукао је Марков. Директор Геронтолошког центра, Светислав Вукмирица, потврдио је да спремно дочекује предстојећа три капитална пројекта, а да је овај састанак потврдио да нема никаквих препрека да ће, квалитетно и у предвиђеном року, бити и реализовани.

Извор: Град Кикинда