МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ У ПОСЕТИ ПОЉОПРИВРЕДНОМ ГАЗДИНСТВУ ЋУРЧИН У КУЛИ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, обишао је данас пољопривредно газдинство Василија Ћурчина у Кули. Са домаћином, пољопривредним произвођачима и председником општине Кула, Дамјаном Миљанићем, министар је разговарао о субвенцијама и осталим подстицајима које Министарство нуди пољопривредницима.

У изјави за медије министар је нагласио да у свакодневним разговорима и обиласцима газдинстава жели да се лично упозна са проблемима на терену и додао да сточаре мучи да ли ће бити закуп државног пољопривредног земљишта на десет година, ратаре мучи да ли ће и они имати право на дугорочни закуп, рекао је министар и додао да је сточарима омогућено да узимају земљу у закуп на десет година, а ратари ће од наредне године моћи да узимају земљу у дугорочни закуп.

Тренутна ситуација на терену је таква да бисмо требали да имамо добру жетву кукуруза, сунцокрета и соје, закључио је министар Недимовић.

Захваљујући се министру на доласку пољопривредник Василије Ћурчин је посебно истакао значај субвенција за набавку пољопривредне механизације.

Дамјан Миљанић, председник општине Кула, се такође захвалио министру што је чест гост наше општине и истакао да и локална самоуправа обезбеђује потребне субвенције за пољопривреднике.

Након посете кулској општини, министар Недимовић је обилазак пољопривредних газдинстава наставио у општини Србобран.

Извор: Општина Кула