МИНИСТАР ОМЛАДИНЕ И СПОРТА У ПОСЕТИ КУЛИ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, посетио је јуче општину Кула и заједно са председником привременог органа општине Кула, Велибором Милојичићем, обишао хале у школама „Петефи Бригада“ у Кули и „20. октобар“ у Сивцу, као и спортску халу у Црвенки, где је разговарао са директором Спортског центра Владаном Рачићем. Наиме, Министарство омладине и спорта је за сваку од школа обезбедило по два гола, две кошаркашке табле са обручима, мрежу за одбојку и четрдесет лопти.

Директор основне школе “20. октобар” у Сивцу, Ференц Лендак, изразио је велико задовољство што може да поздрави Удовичића, министра спорта. “Велика нам је част што је учинио ову посету и уверио се да се у школи „20 октобар“ у Сивцу ради на томе да средина у којој деца бораве и уче буде здравија, богатија и лепша. Сада имамо његова уверења да је врло задовољан оним што је видео у школи и ми ћемо настојати да то поверење и тај лепи утисак задржимо”, рекао је Лендак и захвалио се на донацијама.

Председник привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, такође је исказао велику захвалност у име деце, спортских клубова и школа за донације које су донете.

“Ја сваки пут наглашавам и истичем, општина Кула је једно велико градилиште, развијамо се, постајемо боља, здравија, напреднија општина, а све то не би успели да урадимо без подршке републичке и покрајинске Владе и надам се да ће та сарадња, на задовољство пре свега грађана наше општине, у наредном периоду бити настављена и интензивирана”,истакао је Милојичић.

Присутнима се обратио и министар Удовичић: “Настављамо акцију да свака сала има најбољу могућу спортску опрему и спортске реквизите. Жеља нам је да и наредне године ову традицију наставимо и да 20 одсто школа и фискултурних сала широм Србије добије најквалитетнију опрему. Када причам о спортској опреми, ту подразумевамо најсавременије голове који су по последњим стандардима, првенствено уважавајући безбедност наше деце, која су по последњој моди што можете да видите у свету, можете и овде у Сивцу, у Кули, као и широм Србије. Жеља нам је да на овај начин подстакнемо професоре физичког васпитања, да на квалитетнији начин приступе раду са нашом децом, али и да деца широм Србије имају најбољу могућу спортску опрему и спортске реквизите. Да се не разликују средине и да се не праве разлике између мањих градова и средина као што је ова у Сивцу. Драго ми је да сам имао прилику да разговарам са свима који се труде да и Сивац, али првенствено Кула имају светлију и бољу будућност. Већ за десет дана отварамо спортску халу овде у Сивцу, али видећемо на који начин да се помогну локални клубови, да се подстакне и рад са децом. Жеља нам је на тај начин да јачамо целокупан систем спорта, од школског спорта, те да тако можемо доћи до врхунског резултата. Са поносом можемо да кажемо и да смо овако успели да повећамо број деце у школском спорту са 100.000 на 170.000 деце и на томе не желимо да се зауставимо.”

Извор : Општина Кула