МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО КИКИНДУ И НОВЕ КОЗАРЦЕ

Вања Удовичић, министар спорта и омладине, уручио су данас ђацима и просветним радницима ОШ „Јован Поповић” по два гола и обруча, одбојкашку мрежу и 40 лопти за четири колективна спорта. Рачунајући и ову образовну установу, у претходном периоду, ресорни министар посетио је 37 војвођанских школа, а све у жељи да се унапреди спортска инфраструктура и побољшају услови за бављење спортом:

– Драго ми је што је у приоритет развоја Града Кикинде стављен развој омладинског сектора и генерално спорта. То ме не чуди јер је на челу града мој драги пријатељ Павле Марков, бивши врхунски спортиста и репрезетативац Југославије. Он разуме шта су потребе спорта. Добро је што је у Кикинди спортски туризам у узлазној путањи. Овде се припремају домаће и иностране спортске екипе. Похвално је и што се побољшава положај младих, па су у могућности да квалитетније проводе време- оценио је министар Удовичић и наставио:

– Обрадовали смо и чланице два кикиндска женска одбојкашка клуба ОК “Кикинда” и ОК “КИ 0230”. Обезбедили смо им спортску опрему. За сваку је похвалу што оба клуба заједно окупљају око 350 одбојкашица. То је пример како треба да развија спорт у локалним срединама. Опрему смо уручили члановима фудбалског клуба “Слобода” у Новим Козарцима- казао је министар и најавио да ће 15. децембра започети и реконструкција СЦ “Језеро” . Вредност радова износи 17,5 милиона динара. Средствима ресорног министарства замениће се столице у хали, реконструисати вентилациони система за хлађење и загревање, али и санирати плафон и лед расвете изнад затвореног малог базена. Градоначелник Марков изразио је задовољство што се Кикинда нашла у градова и општина којима су донирали спортски реквизити:

– Ова школа је добила нове реквизите, а одбојкашки клубови нову спортску опрему. Министра и великог шампиона деца су одушевљено дочекала. Надамо се да ће, можда баш из ове сале, Кикинда и Србија добити неког новог великог шампиона. Сасвим сигурно, оваквим посетама и спортским причама, произвешћемо велике људе- подвукао је Марков. Директорица ОШ “Јован Поповић”, Јелена Крвопић, оценила да ће ова донација олакшати рад професорима физичког васпитања, али и извођење ваннаставних активности.

Извор: Град Кикинда