МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО КИКИНДУ И “НАШУ КУЋУ”

МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО КИКИНДУ И “НАШУ КУЋУ”

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјачна питања, данас је боравио у нашем граду. У пратњи домаћина Павла Маркова, градоначелника Кикинде, посетио је Центар за пружање услуга социјалне заштите. Ресорни министар похвалио је “Нашу кућу” и рекао да она може да буде пример другим установа овог типа. Нагласио је да ће им у фокусу бити однос према особама са инвалидитетом у Кикинди, али у Србији:

– Сви људи заслужују да имају достојанствен живот, а ми смо у Кикинди предвидели постојање Дома за бескућнике. Локална самоуправа ће аплицирати за тај пројекат код Канцеларије за управљање јавним улагањима. Министарство ће пројекат подржати. Током разговора смо оценили да је потребно да већи акценат дамо удружењима грађана и НВО – прецизирао је министар Ђорђевић, док је гредоначелник Марков открио да удружење “Наша кућа” припрема пројекат који се односи на производњу кеса за паковање:

– За нас је посета сваког министра веома значајна. Током разговора са министром Ђорђевићем, фокусирали смо се на теме које се тичу овог министарства и предочили му да за социјалну заштиту из градског буџета издвајамо око четири одсто. Као пример добре праксе издвојили смо удружење “Наша кућа” и ову установу коју финансира Град Кикинда – казао је градоначелник Павле Марков. Директорица Центар за пружање услуга социјалне заштите, Цецилија Шајбер, саопштила је да имају 26 корисника Дневног боравка, док је за 32 обезбеђена услуга кућног пратиоца:

– У нашој установи правимо свеће и сапуне, па се појавила потреба да их лепо и упакујемо. Да би наши корисници могли да обављају такве послове, одлучили смо да конкуришемо за куповину апарата за прављење натрон врећа које би понудили локалном тржишту. Истовремено би могли да упакујемо наше производе- навела је она.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: