МИНИСТАРКА МАТИЋ: ИНЂИЈА У ФОКУСУ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ СРБИЈЕ

Општина Инђија је у протекле две године избила у сам врх туристичке понуде Србије, закључак је са данашње посете министарке трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Татјане Матић општини Инђија.

Главна тема разговора била је заједничка сарадња Општине Инђија и ресорног Министарства на реализације капиталног пројекта изградње шеталишта над Дунавом у Старом Сланкамену.

Пројекат је вредан 120 милиона динара а у првој фази на локална самоуправа конкурисаће за 35 милиона динара.

Председник општине Инђија Владимир Гак истакао је податак да је буџет намењен туризму 2016. године износио 11 милиона динара док је за ову издвојено чак 70 милиона динара.

„Да није било привреде и 14 нових потписаних инвестиција не би могли говорити о развоју у туризам“.

Гак је додао да када има идеја, воље и знања онда се може много тога урадити.

Милан Богојевић, директор Туристичке организације општине Инђија, изјавио је да се за само девет месеци успело отворити два важна туристичка локалитета-Келтско село и музеј Адлигат, додавши да у текућој години Туристичку организацију очекује реализација шест инфраструктурних пројеката.

У протеклих пет година уложено је 55 милиона динара у различите инфраструктурне пројекте и манифестације од стране ресорног Министарства, навела је министарка Татјана Матић.

„Министарство ће наставити да буде поуздан партнер Општини Инђија, посебно у наутичком туризму, кад је реч о реци Дунав и обали ове дивне реке која у туристичке сврхе није била довољно искоришћена“.

Након састанка у општини, министарка Матић је посетила туристички локалитет Келтско село и музеј Адлигат.

Подсећамо, Туристичка организација општине Инђија је прошле године проглашена међу три најбоље у Републици Србији и добитник је Туристичког цвета, најпрестижније награде у овој области.

Извор: Општина Инђија