МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА САНАЦИЈУ ПОДА У СПОРТСКОЈ ХАЛИ У ЦРВЕНКИ

Министарство омладине и спорта одобрило је средства Спортском центру општине Кула у износу од 10.500.000,00 динара за санацију пода у спортској хали у Црвенки.

Спортски центар општине Кула је 26. јануара 2021. поднео захтев за финансирање пројекта санације пода у спортској хали у Црвенки. У захтеву је наведено да је финансирање пројекта од великог значаја за рекреативни и професионални спорт, како у насељеном месту Црвенка тако и у целој општини Кула. Рукометни клуб „Црвенка“ је члан Супер лиге тако да се у хали одржавају такмичења највишег ранга.

-Хала у Црвенки је у свакодневној употреби и неопходна је санација пода како би се обезбедило несметано даље функционисање и безбедност корисника, а првенствено деце, рекао је директор Спортског центра општине Кула Владан Рачић.

Рачић је додао да се уређењем пода у хали обезбеђују услови за припрему, учешће и остваривање врхунских резултата на савезним такмичењима, а од посебног значаја је за активности националних гранских савеза и стручни рад са децом.

-Реализацијом овог пројекта створиће се услови да се кроз свакодневне активности у спортској хали унапређују рекреативни спорт и подстиче се бављење спортом деце и жена, као и особа са инвалидитетом. Посебно желим да истакнем да халу користи више од 250 спортиста и 1800 гледалаца, рекао је Рачић и додао да је ово само наставак санације спортске хале у коју је већ уложено, у протекле две године, преко 20 милиона динара, што доказује одличну сарадњу Спортског центра са свим нивоима власти, од локала, преко Покрајине, до Републике.

Извор: Општина Кула