МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОНИРАЛО НОВИ САНИТЕТ РУМСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

За само неколико месеци возни парк румског Дома здравља значајно је модернизован. Средином децембра прошле године Општина Рума је купила ново возило за превоз путника на дијализу, а данас је румска установа примарне здравствене заштите добила и ново савремено санитетско возило које је донирало Министарство здравља.

Председница Општине Рума Александра Ћирић апострофирала је важност координације и синхронизације рада локалне самоуправе и ресорног министарства, јер је унапређење квалитета пружања здравствене заштите заједнички циљ и надлежних инсититуција, медицинских радника и пре свега грађана.

„Ово је пето санитетско возило којим ће Дом здравља располагати и надамо се да ћемо током године и ми као Општина, а и уз подршку ресорног министарства побољшати возни парк Дома здравља. Наравно ми смо отворени и за друге видове помоћи и све оно што можемо ми ћемо урадити не би ли систем здравствене заштите у нашој општини био подигнут на виши ниво“, изјавила је председница Ћирић.

Ново санитетско возило Фиат Дукато вредно је 4.800.000 динара и биће од данас на располагању Служби хитне медицинске заштите.

Директор Дома здравља „Рума“ др Зоран Славујевић се захвалио министру Лончару и Министарству здравља подсетивши да је реч о пројекту највеће здравствене набавке у историји Србије, у оквиру које је обезбеђено преко 300 специјализованих возила.

„Наша возила прелазе и преко 50.000 километара годишње, зато су за нас овакве донације веома важне. Надамо се да ћемо врло брзо добити још један санитет, јер без обзира што их имамо релативно довољно, покривамо један огроман простор од Кленка до Ирига. Имамо директну сарадњу са митровачком болницом и терцијалном установом Клиничког центра Војводине и Клиничког центра Србије у Београду, фреквенција путовања ових возила је изузетно велика“, рекао је др Славујевић.

О томе колико много километара прелазе возила Дома здравља можда најбоље сведочи и комби за превоз пацијената на дијализу који је од 16. децембра прошле године до данас прешао преко 27.000 километара.

Извор: Општина Рума