МИРИС АЈВАРА НА ТРГУ

Манифестација „Изађи ми на теглу“ пети пут је организована у Кикинди. Због епидемиолошке ситуације и свих превентивних мера ове године у припреми ајвара број такмичарских екипа ограничен је на десет, а све учеснике обишао је градоначелник Никола Лукач заједно са члановима Градског већа Миленом Живков и Предрагом Пецарским.

Ова манифестација имала је одличан одјек код наших суграђана. И поред неизвесности да ли ће је бити или не, локална самоуправа, уз све преветивно-хигијенске мере, подржава ово гастрономско надметање. Такмичарски дух је изражен, али је најважније учествовати, дружити се и показати умеће у прављењу традиционалног јела – истакао је Никола Лукач.

Ове године због ковида -19 такмичење се одржава у 12 локалних самоуправа Србије, тако да ће две најбоље екипе из сваког града бити учесници финалног такмичења, рекла је Љиљана Вукотић, организатор каравана „Изађи ми на теглу“.

-Такмичари из Кикинде су сјајни. Увек се потруде да декоришу своје штандове, а ове године у првој мери показали су да су одговорни. Првопласирана екипа добиће „смедеревац“, али ту су и остале вредне награде – појаснила је Љиљана Вукотић.

Финале је 10. октобра у Београду. До сада је у овом каравану учествовало 30.000 учесника у 160 градова и општина.

Извор: Град Кикинда