MIRIS BENZINA, GULAŠ I ROK MUZIKA

U subotu 27. jula, u Šimanovcima je održan drugi Memorijalni moto skup, koji je organizovao šimanovački Moto klub „Ortodoks“ pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“. Moto skup je okupio oko sto bajkera iz raznih krajeva Srbije, ali i iz Republike Srpske.

Okupljanju bajkera prisustvovali su i Siniša Đokić predsednik pećinačkog Sportskog saveza i Zovan Vojkić zamenik predsednika Opštine Pećinci, koji je tom izrazio zadovoljstvo zbog sve bogatijeg sportskog života u ovom naselju.

„Pećinačka lokalna samouprava pokrovitelj je mnogim sportskim događajima u našoj opštini, jer želimo pre svega da obezbedimo kvalitetne sportske sadržaje za naše sugrađane, a u svemu tome imamo odličnu saradnju sa Sportskim savezom. Posle memorijalnog turnira u futsalu u Šimanovcima, pomogli smo i organizaciju moto skupa, jer mislimo da je korisna kako za meštane Šimanovaca, tako i šire zajednice, a posebno mi je drago kada vidim da je organizacija ovog događaja perfektna“ – rekao je Vojkić

Kako nam je rekao jedan od učesnika moto skupa Goran Grujić, potpredsednik MK „Ortodoks“, vreme je bilo idealno za organizaciju i prilika za sve posetioce da se dobro provedu.

„Skup smo započeli defileom učesnika kroz Šimanovce, uz podršku policije. Potom su usledile bajkerske igre: trke „jedan na jedan“ (kategorije od 600 i 1000 kubika), nadvlačenje konopca, bacanje gume u dalj, „puž vožnja“. Zanimljivo je da je samo u ženskoj konkurenciji bilo obaranje ruku“ – kazao je Grujić.

Posetioce i učesnike moto skupa u Šimanovcima zabavljao je bend „DMV“, a posebna poslastica bio je neizbežni gulaš.

Izvor: Opština Pećinci