МИРИСАЋЕ ЂУРЂЕВО НА УКУСНЕ ГУЛАШЕ МНОГИХ КУВАРА  БУДЗЕ ПАХНУЦ ЦАЛИ ДЮРДЬОВ НА СМАЧНИ ҐУЛАШИ ВЕЛЇХ КУХАРОХ

МИРИСАЋЕ ЂУРЂЕВО НА УКУСНЕ ГУЛАШЕ МНОГИХ КУВАРА БУДЗЕ ПАХНУЦ ЦАЛИ ДЮРДЬОВ НА СМАЧНИ ҐУЛАШИ ВЕЛЇХ КУХАРОХ

И овогодишња „Ловачка гулашијада” најављује добру забаву, весеље и несвакидашњу дегустацију варива од дивљачи. Зато љубитеље гулаша, кувари и особе које воле општа народна весеља треба да се пријаве и учествују или посете „Ловачку гулашијаду 2019” која ће се одржати следеће суботе, 17. августа у Ђурђеву.

 Заинтересовани се могу пријавити до седећег четвртка 15. августа, котизацију од четири хиљаде динара могу уплатити од понедељка 12. августа, сваки дан пре подне у просторијама Ловачкод дома на главној улици у Ђурђеву код Мирка Хромиша. У екипи може бити пет чланова, организатори су екипама обезбедили по три килограма меса дивљачи и велике сунцобране, мајице на поклон, а за најбоље награде, признања, медаље и пехаре. Куваће се на плин, свака екипа је у обавези да има сигурносни вентил.

„Ловачка гулашијада 2019” ће почети у 15 часова на сеоском спортском полигону у центру Ђурђева, по завршетку кувања вишечлани жири ће оценити све гулаше после чега ће бити проглашена три најлепша, а њихови кувари и чланови као и сваке године богато награђени. Орґанизатор „Ловачке гулашијади 2019” је Ловачко дружтво „Ђурђево” из Ђурђева, спонзори Месна заједница Ђурђево, Туристичка организација Општини Жабељ и Персу маркет.  

На прешлогодишњој „Ловачкој гулашијади” учествовало је тридесет две екипе чији су чланови били из више места Војводини и Сербије, заинтересованост је и ове године велика тако да пожурите и пријавите се на време јер је број екипа ограничен.

 

За војвођанске.рс : С. Саламун 

 

И тогорочна „Ловарска ґулашияда” нагадує добру забаву, вешелє и нєкаждодньову деґустиранє варива з дзивини. Прето любителє ґулашу, кухаре и особи котри любя общи народни веселє треба же би ше приявели за учесц або нащивели „Ловарску ґулашияду 2019” котра ше отрима на шлїдуюцу соботу, 17. авґуста у Дюрдьове

Заинтересовани ше можу приявиц по шлїдуюци штварток 15. авґуста, котизация од штири тисячи динари ше може плациц од пондзелку 12. авґуста, кажди дзень дополадня у просторийох Ловарского дому на главней улїчки у Дюрдьове при Мирка Хромиша. У екипи може буц пецеро члени, орґанизаторе екипом обезпеча по три килограми меса зоз дзивини и вельки сунцобрани, маїци за дарунок, а за найлєпших награди, припознаня, металиї и погари. Будзе ше вариц на плин, кажда екипа ма обавязку зоз собу мац сиґурносни вентиль.

„Ловарску ґулашияду 2019” почне на 15 годзин на валалским спортским полиґону у центре Дюрдьова, по законченю вареня вецейчлени жири оценї шицки ґулаши после чого буду преглашени три найлєпши, а їх кухаре и члени екипи як и каждого року богато наградзени. Орґанизатор „Ловарскей ґулашияди 2019” Ловарске дружтво „Дюрдьов” зоз Дюрдьова, спонзоре Месна заєднїца Дюрдьов, Туристична орґанизация Општини Жабель и Персу маркет.  

У прешлорочней „Ловарскей ґулашияди” участвовали трице два екипи чийо члени з вецей местох Войводини и Сербиї, заинтересованосц и того року велька так же попонагляйце приявиц ше бо число екипох огранїчене.

 

За войводянски.рс : С. Саламун 

 

 

Author Image
drsel
%d bloggers like this: