MIRKOV ŠAMPION SRBIJE ZA STARIJE JUNIRE AK Panonija Pančevo

U subotu 1. jula na atletskom stadionu u Novom Pazaru održalo se Prvenstvo Srbije za starije juniore.

I na ovom takmičenju boje Panonije i grada Pančeva branio je Vladimir Mirkov.

Vladimir je već nekoliko godina osvajač medalja na Prvenstvima Srbije u disciplini sportskog hodanja, više poznatijeg pod nazivom „brzo hodanje“. On je i do sada bi veoma uspešan kako u dvorani na kraćim distancama ali i na tartan stazi i na putu na dužim trasama.

Ovoga vikenda Vladimir (još uvek stariji pionir) se takmičio sa starijim konkurentima na stazi dužine 5000 m.

Ova disciplina iziskuje kondicionu spremnost ali spada i u tehničke discipline jer sudije duž staze kontrolišu i kažnjavaju tehnički neispravan hod ili prelazak hodanja u trčanje pa je zato ovo veoma zahtevna disciplina.

Vladimir se već na početku trke izdvojio napred i zauzeo vodeću poziciju da bi nakon 4 kruga stekao prednost nad drugoplasiranim od oko 200m. Ovaj tempo je držao do samog kraja i rezultatom 31:12,37 postao šampion Srbije za starije juniore.

Medalja na Prvenstvu Srbije za starije juniore ima posebnu težinu i značaj a zasluge za to pripadaju njegovom treneru Saši Stojiloviću uz mentorstvo Zorana Kocića.

AK Panonija poziva svu decu da se prijavom na maratoncipancevo@gmail.com prijave na DEČJI MARATON koji će se po prvi put održati u Pančevu u Narodnoj bašti 29.07.2023. godine u sklopu XI Pančevačkog maratona u kome će svi prijavljeni dobiti učesničku medalju, Aqua Viva Junior, pecivo, okrepu a troje najboljih pehare i poklon pakete sponzora.

Kotizacija se plaća na licu mesta 500 din. Prijave za Pančevački maraton su u toku i vrše se preko sajta Trka.rs