МИРОВИЋ ДОДЕЛИО ПРИЗНАЊА „КАПИЈА УСПЕХА“ НАЈУСПЕШНИЈИМА У ТУРИЗМУ И УГОСТИТЕЉСТВУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас признања „Капија успеха“, која традиционално, 30. пут, додељује Привредна комора Војводине за достигнути квалитет услуга у туризму и угоститељству, поручивши да су ове две привредне гране веома важне и перспективне и да у њима Покрајина остварује изузетне резултате.

„На овај начин желимо да најуспешније у областима туризма и угоститељства у Војводини наградимо и истакнемо њихове примере, али и да подсетимо колико је ова област значајна за Војводину и целу нашу земљу. Oве привредне гране претрпеле су најтежи удар у време пандемије, али већ у прошлој години ситуација се променила, па је туристичке дестинације у Војводини посетило близу 430.000 страних и домаћих туриста“, изјавио је председник Мировић и додао да је у истом периоду број ноћења достигао милион и сто осамдесет хиљада.

Према његовим речима, још бољи резултати бележе се у првом кварталу ове године, у којем је Војводину посетило око 108.000 туриста, што је за 78 посто више него у истом периоду прошле године.

„Надамо се да ће овај тренд бити настављен и у наредним месецима, без обзира на глобалне околности на које не можемо да утичемо, али оно што можемо јесте да квалитет туристичких и угоститељских услуга континуирано подижемо на виши ниво и подстичемо њихов развој, што ћемо чинити и у будућности путем конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Развојне агенције Војводине“, рекао је Мировић.

Он је подсетио и на богате ресурсе којима Војводина располаже, попут 750 заштићених непокретних културних добара, 130 заштићених подручја природе, старог језгра Сремских Карловаца, бројних винарија, од којих се 115 налази само у Срему, и других културних и туристичких вредности.

„Доделом ′Капије успеха′ желимо да одамо признање и наградимо оне који су, упркос свим ограничењима и проблемима у протеклом периоду, успели да се прилагоде новим околностима и остваре изванредне резултате. Привредна комора Војводине, уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе, енергично и амбициозно наставља да пружа подршку развоју туризма“, изјавио је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

У име добитника на признањима је захвалио Александар Цицмил, представник Промонт групе, у чијем је саставу „Spa Resort & hotel Fruške terme“ у Врднику, који је добио признање у категорији велнес и спа туризма, поручивши да је важно да се заједничким снагама настави рад на унапређењу туристичке понуде и привлачењу још већег броја туриста.

Добитници признања „Капија успеха“ су и „Тамбурица фест“ у Новом Саду, у категорији манифестационог туризма, Винарија „Фрушкогорски виногради“ у Баноштору у категорији винског туризма, „Келтско село“ у Инђији у категорији културно-историјског туризма и Ресторан „Тераса“ у Петроварадину у категорији гастротуризма.

Признање „Златно перо привреде“, које се додељује за лични допринос афирмацији туризма у Војводини, припало је Дражену Радулову, новинару Радио-телевизије Војводине.