МИРОВИЋ И БРНАБИЋ ПОСЕТИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Председница Владе Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Захваливши се премијерки Брнабић на посети, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је, након обиласка излагача, да долазак компанија из више од 60 земаља најбоље говори о самом значају Међународног пољопривредног сајма и стању у области пољопривреде у нашој земљи.

„Покрајинска влада заједно са републичком чини напоре да се услови у пољопривреди побољшају и да се координише процес који доводи до великог интересовања компанија за овом сајамском манифестацијом“, рекао је Мировић и додао да ће резултат тога бити додатни импулс економском расту и развоју, који је, како је навео, у Србији већ присутан.

Он је додао да Покрајинска влада заједно са министарством пољопривреде ради на дефинисању развојних мера и реализовању пројеката у области наводњавања.

„Имамо елементе који нам указују на оптимизам у овој области, стога тренд раста и процес развоја не сме да стане,“, казао је председник Мировић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић том приликом је рекла да су се Војводина и Србија позиционирале као један од центара европске пољопривреде, чему је, како је навела, значајно допринео Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду.