МИРОВИЋ И ЋУТИЛО УРУЧИЛИ УГОВОРЕ ЗА ПОМОЋ ИЗБЕГЛИМ И РАСЕЉЕНИМ ПОРОДИЦАМА

Поводом Светског дана избеглица, председник Покрајинске владе Игор Мировић и Душко Ћутило директор Фонда за пружање помоћи избеглим, расељеним и прогнаним лицима,  уручили су данас уговорe за економско оснаживање избеглих и прогнаних породица , вредне 20 милиона динара. Председник Мировић је тим поводом најавио да ће покрајина наставити са програмима подршке како би се трајно решио статус расељених лица.

https://youtu.be/A9ulg9c1Tow

„Покрајинска влада ће наставити да повећава финансијски износ средстава неоходан за све активности Фонда за пружање помоћи избеглим, расељеним и прогнаним лицима. Овај посао неће се завршити све док иједна породица, из ове категорије, буде имала потребу за овом врстом помоћи“, рекао је председник Мировић.

Он је додао да су у програме економског оснаживања избеглих и расељених породица укључене институције на свим нивоима власти.

„Морамо сви заједно да радимо како би се отклониле последице које су деведесетих година погодиле многобројне породице“, изјавио је председник Мировић.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић изјавио је да Покрајинска влада и Влада Републике Србије на конкретан начин показују како се треба носити са решавањем проблема избеглих и прогнаних породица.

Преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима помоћ у виду грађевинског материјала за адаптацију и завршетак објеката добило је 32 породице у вредности од 12 милиона динара, док је за економско оснаживање породица, за реализацију 39 уговора, из покрајинског буџета издвојено осам милиона динара.