МИРОВИЋ И ШЕФ МИСИЈЕ ОЕБС-А О НАСТАВКУ САРАДЊЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Јаном Братуом, са којим је разговарао о наставку сарадње покрајинских институција и те организације.

Саговорници су се сагласили да Покрајинска влада и ОЕБС имају добру вишегодишњу сарадњу у бројним пројектима.

„Отворени смо за све иницијативе и сарадњу. Покрајинска влада урадила је много на унапређењу права и положаја националних мањина када је реч о финансијској подршци и пројектима. Конкретним примерима помажемо очување језика, писма, традиције и културног наслеђа свих националних мањина које живе у Војводини“, навео је Мировић и истакао да је неговање њиховог идентитета један од приоритета Покрајинске владе.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи и о резултатима последњег пописа у Војводини, као и о развојним приоритетима Покрајинске владе за наредне године.

Амбасадор Брату изјавио је да је Покрајинска влада учинила много не само за Војводину већ и за целу Србију, те да може бити пример одговорности када је реч о активностима на остваривању мањинских права.

Како је рекао, Покрајинска влада континуирано ради не само на унапређењу положаја националних мањина већ и у другим областима, а циљ Мисије ОЕБС-а је да се настави реализација заједничких пројеката.