МИРОВИЋ И ВУЧЕВИЋ OБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ РОБНЕ КУЋЕ „ЛЕСНИНА ХХХЛ“ У НОВОМ САДУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас радове на изградњи робне куће компаније „Леснина ХХХЛ“, која ће обезбедити више од 150 нових радних места, сагласивши се да долазак те компаније показује јасну снагу привреде Новог Сада, АП Војводине и Србије.

„Већ средином следеће године, до када је планиран завршетак радова на изградњи и опремању, имаћемо нови трговачки центар, нове запослене и бољу привредну слику Новог Садa, што је за све нас веома значајно“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да су резултати привредног развоја у Војводини веома добри, а да је то резултат рада Покрајинске владе и локалних самоуправа, које су у протеклом периоду покренуле велике пројекте и инвестиције.

„Због тога је повратак „Леснине“ веома значајан, јер ће се велики део улагања од ове инвестиције улити у привреду наше земље, а из тога ћемо моћи да финансирамо друге пројекте“, казао је председник Мировић.

Истичући задовољство доласком компаније „Леснина“ у Нови Сад, градоначелник Милош Вучевић рекао је да то добра вест за град, јер ће бити инвестирано 20 милиона евра и запослено најмање 150 радника.

„Значајно је видети да се град шири, да долазе нови инвеститори, да се ствара нова индустријска зона и то треба да нас радује“, навео је градоначелник Вучевић.
Компанија “Леснина“ остварује промет од преко пет милијарди евра на годишњем нивоу и запошљава око 25 000 људи у 280 робних кућа широм Европе, а робна кућа у Новом Саду ће се простирати на 20 000 м2.

“Леснина“ је 2010. године постала део једне од највећих светских компанија у продаји намештаја, аустријског концерна “XXXLutz“.