МИРОВИЋ ИЗГУБИО КОМПАС – ЗАДУЖУЈЕ ПОКРАЈИНУ ПО УЗОРУ НА ДОСМАНЛИЈЕ!

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост и оштро се противи одлуци председника Покрајинске владе Игора Мировића да додатно задужи АП Војводину за 1.600.000.000,00 динара или 13,5 милиона евра. Досманлије су презадужиле Војводину, а њиховим стопама иде и напредњачки режим, па ће јавни дуг Покрајине после новог задужења достићи 70 милиона евра. Финансирање набавке медицинске опреме за здравствене установе у Покрајини и одбрамбени бедеми од поплава су морали бити финансирани из текућих прихода буџета, а не из кредита. Одлуком да додатно оптерети АП Војводину са 1,6 милијарди динара Мировић показује ванредну бахатост и безобразлук. Игор Мировић је потпуно изгубио компас, вуче катастрофалне потезе, који ће проузроковати огромне последице по АП Војводину.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да, од увођења вишестраначког система, ни на једном нивоу власти не постоји пример да се ребаланс буџета предлаже после само три месеца у години. Ово сведочи о томе да је покрајинска власт неспособна и да безглаво тумара, јер нема план, програм и визију развоја Покрајине, нити уме да препозна и одреди приоритете у Војводини.

„Уместо суманутог пројекта изградње нове зграде Радио телевизије Војводине, која ће грађане коштати преко 30 милиона евра, најсавременијом медицинском опремом могле су се опремити све здравствене установе на простору Војводине и изградити одбрамбени бедеми на свим критичним тачкама. Готово две године Мировић и компанија се понашају као „пијани милионери“, разбацујући милионе из буџета на лични комфор и раскош, а сада узимају кредит за нешто што се морало финансирати из  буџета. Да су се понашали домаћински и рационално, а не бахато и раскалашно, било би новца у буџету. Покрајинска каса је празна, а ново кредитно задужење само ће додатно финансијски оптеретити презадужену АП Војводину.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да се значајне уштеде могу остварити и укидањем тзв. Фонда Европски послови и Развојне агенције Војводине, који не служе ничему и представљају обично „продавање магле“, а на годишњем нивоу коштају АП Војводину преко 300 милиона динара.

„На последњој седници Скупштине потпуно смо раскринкали криминал и корупцију у Секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Због тога је напредњачки режим у паници, а Игор Мировић показује ванредну нервозу. Детаљно чешљамо све уговоре у Секретаријату за културу и ускоро ћемо информисати јавност о пљачки десетина милиона динара из буџета АП Војводине.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.