МИРОВИЋ: ЈОШ ДЕСЕТ ПОРОДИЦА ИЗБЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА ДОБИЛО СВОЈ ДОМ

 Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре који ће омогућити стамбено збрињавање избеглих и расељених лица откупом сеоских кућа са окућницом, истакавши да је ово важна вест јер је још десет породица добило свој нови дом, те да је ово прилика и да оживе поједина насеља и средине у Војводини.

„Овим видом подршке показујемо солидарност и разумевање према онима који су то и заслужили. Од 2016. године Покрајинска влада обезбедила је помоћ у висини од 168 милиона динара за 368 породица корисника Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону за куповину сеоских кућа са окућницом и побољшање услова становања. Како буде снажио наш буџет, рашће и подршка овим мерама све док не збринемо све породице“, рекао је Мировић.

Он је истакао да Покрајинска влада преко Фонда реализује и програме економског оснаживања, за шта је од 2016. године издвојено 82 милиона динара за преко 450 корисника, од којих је 101 жена, као и да је 767 најуспешнијих средњошколаца и студената до сада добило једнократну новчану помоћ од 30.000 до 40.000 динара.

Догађају је присуствовао и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.