МИРОВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ 105. ГОДИШЊИЦЕ ПРОБОЈА СОЛУНСКОГ ФРОНТА НА КАЈМАКЧАЛАНУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је са делегацијом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, предвођеном министром Николом Селаковићем и делагацијом Републике Српске на челу са председником Народне скупштине Ненадом Стевандићем, присуствовао отварању изложбе поводом 110 година од Брегалничке битке у Битољу. Током боравка у Северној Македонији, а  поводом обележања 105 година од пробијања Солунског фронта, председник Мировић, министар Селаковић и председник Стевандић су положили венце у Спомен капели палим борцима на врху Кајмакчалана, као и на Костурници српских војника.

Откривена је и спомен-плоча Војину Поповићу – војводи Вуку, потпуковнику српске војске и српском четничком војводи који је учествовао у борбама за Македонију, у Балканским ратовима и Првом светском рату, као командант Добровољачког одреда на Солунском фронту.

Спомен плоча на Грунишком вису реконструисана је уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Догађајима је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.