МИРОВИЋ НА ПРВОЈ ФРУШКОГОРСКОЈ ВИНСКОЈ ШЕТЊИ, МАНИФЕСТАЦИЈИ КОЈА ПРОМОВИШЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ ФРУШКЕ ГОРЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић учествовао је на првој Фрушкогорској винској шетњи – „Fruška Walk & Wine 2023“, истакавши да је реч о манифестацији која се организује с циљем представљања туристичких потенцијала Ирига, који треба да се промовише као место које ће веома брзо након завршетка Фрушкогорског коридора бити идеално за овакву врсту туризма, који ће се развијати на здрав, еколошки начин.
„Ово је прва оваква манифестација, не само за Ириг и за Срем, већ и за читаву нашу земљу. Верујем да ћемо је одржати у будућности јер желимо да развијамо вински, али и верски туризам, и да усмеримо пажњу јавности на Ириг, како бисмо на тај начин помогли локалном развоју“, изјавио је Мировић.
Шетња кроз фрушкогорске винограде почела је на Рибарском тргу у Иригу, а посетиоци су на винским пунктовима имали прилику да дегустирају фрушкогорска вина и локалне специјалитете.
У шетњи у више група, учествује око три стотине учесника манифестатције, највише са плаћеним ваучерима. На траси шетње дуге 7 километара налазе се пунктови са винским кућама.
Туристичка организација Војводине, у години када прославља свој јубилеј од две деценије, а ради афирмисања винског туризма у АП Војводини, организује прву Фрушкогорску винску шетњу уз подршку Покрајинске владе, Министарства туризма и омладине, Општине Ириг и Удружења „Срем – Фрушка гора“.
„Ова шетња има за циљ да у најстаријем националном парку у Србији – Фрушкој гори, и винској престоници – Иригу, упозна љубитеље Фрушке горе и туристе са понудом осталих туристичких сегмената – верског и сеоског туризма”, изјавила је директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.
Председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић рекао је да је Ириг седамдесетих и осамдестих година био винска престоница те да локална самоуправа уз подршку председника Републике и Покрајинске владе чини све да Ириг поново буде центар винског туризма не само на Фрушкој гори.
Манифестацији су присуствовали и чланови Покрајинске владе.