МИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ ДЕОНИЦЕ КАНАЛА ВРБАС-БEЗДАН

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на ревитализацији деонице канала Врбас – Бездан код Сомбора и том приликом изјавио да се наставља са реализацијом дугогодишњег пројекта уређења Великог бачког канала, те додао да се са тим послом неће стати све док се тај водоток не очисти у целој дужини.

Радови на чишћењу и ревитализацији 12 километара канала, од Малог Стапара до улаза у Сомбор, вредни су 109 милиона динара и одвијају се планираном динамиком, изјавио је председник Мировић.

„Ово је велики посао, у протекле две године ЈВП „Воде Војводине“ и Покрајинска влада радили су на овом источном делу канала, и у наредним годинама наставићемо са чишћењем канала од Сомбора до Бездана, а један део тог великог посла финасираће се уз помоћ Европских фондова“ рекао је председник Мировић.

Он је додао да ће деоница канала код Врбаса, у дужини од 6 километара, како је рекао, најцрња еколошка тачка у Европи, бити очишћена до 2020. године.

„Уређење Великог бачког канала допринеће већој функционалности тог водотока, бољем одводњавању и наводњавању пољопривредног земљишта, стога је веома значајно што овај посао приводимо крају“, навео је председник Мировић.

Директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић рекао је да ће се на деоници канала Мали Стапар – Сомбор до краја године уклонити око 150.000 кубика муља, да ће се радити инспекциона стаза, а упоредо са тим како је навео и реконструкција црпне станице „Бездан 2“.