МИРОВИЋ ОБИШАО РЕКОНТРУИСАНИ ОБЈЕКАТ СПЕЦИЈАЛНЕ БОЛНИЦЕ ЗА ПСИХИЈАТРИЈСКЕ БОЛЕСТИ „КОВИН“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас реконструисани објекат Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“ и поручио да је то само почетак вишегодишњег посла на обнови те установе, у коју, како је навео, деценијама није улагано.

Он је истакао да је Покрајинска влада издвојила 40 милиона динара за реконструкцију једног павиљона, те додао да ће тај објекат у наредних неколико недеља, када стигне додатна опрема, бити на располагању пацијентима.

„Покрајинска влада је 2016. године у овој болници затекла веома лоше стање. Пацијенти и запослени боравили у условима недостојним човека, али ми смо одлучили да то променимо и ово је први корак ка том циљу“, рекао је председник Мировић и додао да је управа болнице припремила пројектну документацију и за реконструкцију још два павиљона.

Председник Мировић истакао је да је Специјална болница за психијатријске болести „Ковин“ једна од најзначајнијих установа те врсте у Србији, стога ће, како је навео, Покрајинска влада у наредним годинама уложити значајне напоре како би се побољшали услови за боравак пацијената и медицинског особља.

„Нисам задовољан наслеђеним стањем, али јесам трудом запослених како би ствари довели у жељено стање и сигуран сам да ћемо заједно успети у томе“, казао је председник Мировић.

Истичући да се за ту установу деценијама нико није интересовао, директорка Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“ Александра Гавриловић изјавила да је данас, захваљујући Покрајинској влади, та болница почела да добија стари сјај, а пацијенти услове достојне човека и у складу са европским стандардима.