МИРОВИЋ ОТВОРИО 10. САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Новом Саду 10. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини, традиционалну манифестацију покрајинског Завода за равноправност полова која промовише предузетништво жена из сеоских подручја.

Очување, оживљавање и развој војвођанских села, укључујући и подстицање младих људи да остану у њима, један је од наших приоритета и стога Покрајинска влада наставиће да подржава пројекте који афирмишу женско стваралаштво и подстичу економско оснаживање жена, изјавио је председник Мировић.

„Ви сте симбол развоја наших села и очувања богате традиције која је стварана вековима, ви са својим производима обогаћујете културну, туристичку и привредну понуду покрајине и ставрате бренд по коме можемо бити познати“, истакао је председник Мировић.

Диана Миловић, директорка покрајинског Завода за равноправност полова изјавила је да је ово прилика да се шира јавност упозна са креативношћу и предузетничким духом сеоских жена, те додала да је овогодишња манифестација окупила 220 удружења жена из АП Војводине.

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини одржава се поводом обележавања 15. октобра, Међународног дана сеоских жена, како би земље широм света указале на посебан допринос жена и њихову кључну улогу на селу.

Отварању Сајма присуствовао је и Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.