МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ЋЕ У 2023. ИЗДВОЈИТИ ДВЕ МИЛИЈАРДЕ И ПЕТ СТОТИНА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛОКАЛНЕ ПУТЕВЕ У НОВОМ САДУ И ВОЈВОДИНИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић одржали су конференцију за новинаре поводом представљања резултата улагања у путну привреду, као и плана радова на путевима у Новом Саду за наредни период, у оквиру Пројекта повећања безбедности саобраћаја, за шта је Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара. 

„Предлог буџета АПВ за 2023. је такав да ћемо издвојити знатна финансијска средства да одмах на пролеће, када временски услови то буду дозволили, наставимо са реализацијом овог важног посла у Новом Саду, имајући у виду да смо опоравили покрајинске финансије у великој мери, тако да ћемо и у наредној години, а вероватно и у 2024, имати наставак рeaлизације овог  посла. То значи да нам расту и амбиције и жеље да обновимо што већи број, пре свега великих улица“, изјавио је Мировић и додао да ће то подразумевати и обнову највећег и најфреквентнијег булевара у граду – Булевара ослобођења. 

Према Мировићевим речима, очекују нас и други важни послови у Новом Саду. 

„Предстоји нам свеобухватна реконструкција Студија М с обзиром на то да је протекло више од шездесет година од када је изграђен, а важна вест је да ће овај објекат остати Студио М. Имаћемо у наредне две године и нови музејски простор за све оно што је наша култура била у 20. веку и за све оно што је наша култура данас. Очекују нас радови на реконструкцији Каменице 1 и завршетак Каменице 3 до краја наредне године. Наручили смо и пројекат за уређење саобраћаја у комплексу Института у Сремској Каменици, определили смо средства и наручићемо пројекат за нову гаражу која ће имати 400 места, што ће такође финансирати Покрајина, као и реконструкцију расвете у том комплексу“, рекао је Мировић. 

Покрајинска влада ће, када је реч о Новом Саду, финансирати у потпуности изградњу нове зграде ОШ „Милош Црњански“. 

„Заједно са Градом финансираћемо изградњу савремене школске сале у Гимназији ′Лаза Костић′ на Телепу и пешачко-бициклистички мост“, додао  је Мировић.