МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВИЋЕ СА ПОДРШКОМ НАЦИОНАЛНИМ САВЕТИМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Председник Покрајинске владе разговарао је данас, у одвојеним сусретима, са председницом Националног савета буњевачке националне мањине Сузаном Кујунџић Остојић и председником Националног савета црногорске националне мањине Драгољубом Маловићем.

На састанцима је било речи о програмским питањима, пројектима и подршци раду националних савета.

Председник Мировић истакао је да ће уз подршку Покрајинске владе бити настављена реализација пројеката значајних не само за буњевачку и црногорску националну мањину већ и за све друге националне мањине у Војводини.

Председница Националног савета буњевачке националне мањине Сузана Кујунџић Остојић рекла је да Савет, који обележава 20 година постојања и деловања, води политику чувања и унапређења идентитета, културе и традиције Буњеваца уз пуну подршку Покрајинске владе.

Председник Националног савета црногорске националне мањине Драгољуб Маловић изразио је захвалност Покрајинској влади на подршци, истакавши да без тога не би било могуће реализовати програме и циљеве рада Савета.

Председник Мировић позвао је представнике Националног савета црногорске националне мањине да узму учешће у свечаном отварању Дома културе у Ловћенцу, у општини Мали Иђош, чију је реконструкцију финансирала Покрајинска влада.