МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ЗАЈЕДНО СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ УРЕЂУЈЕ ЛОКАЛНЕ И РЕГИОНАЛНЕ ПУТЕВЕ ШИРОМ ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора о преносу новчаних средстава између Покрајинске владе и Јавног предузећа „Путеви Србије” за финансирање израде плана детаљне регулације, идејног решења и пројекта, као и пратећих студија и елабората, за изградњу саобраћајнице (обилазнице) Нови Сад – Ветерник – Футог – Бегеч – Гложан – Челарево – Бачка Паланка и израде техничке документације, студија, елабората и урбанистичко-техничке документације за реконструкцију пута од Темерина до Бечеја.
Реч је о пројектима вредним 250 милиона динара од чега је овим уговором Покрајинска влада обезбедила 125 милиона динара.
Уговор су потписали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.
Председник Мировић је нагласио да је данас потписан уговор за припрему пројектне документације о изградњи велике северне обилазнице око Новог Сада.
„Заједничким новцем ћемо у наредне две године припремити пројектну документацију за изградњу обилазнице, која ће омогућити да у будућности камиони више не иду кроз Нови Сад“, рекао је Мировић.
Мировић је додао да Влада Србије припрема изградњу моста између Бачке Паланке и Нештина што ће, заједно са обилазницом око Новог Сада, значити за Нови Сад, Бачки Петровац, Бачку Паланку, Бач и за бројна села која ће имати приступ брзој саобраћајници.
„У току је и припрема пројектне документације која планира другу саобраћајну траку до Бачког Јарка и обилазницу око Темерина у дужини око 12 километара“, навео је Мировић.
Председник Мировић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишли су данас и радове на реконструкцији деонице државног пута кроз Сремске Карловце, за шта је Покрајинска влада обезбедила 307 милиона динара.
Мировић је додао да је пут кроз Сремске Карловце један од најоптерећенијих, те да око 9.500 аутомобила и готово 1.000 камиона током дана прође тим путем. Он је још додао да тај пут није реконструисан још од краја 60-их.
Председник је нагласио да је важна вест то да ће ове године почети изградња аутопута од Београда до Зрењанина, а касније од Зрењанина до Новог Сада. У наредним недељама почеће изградња такозваног „смајлија“ – брзе саобраћајнице од границе наше земље са Хрватском до границе  са Румунијом, од Сомбора до Српске Црње.
„Наставићемо заједнички да радимо и уређујемо аутопутеве, брзе саобраћајнице и локалне путеве на територији Војводине“, изјавио је министар Весић и истакао да је готово 100 милиона евра уложено у саобраћајну инфраструктуру у Војводини.
Весић је овом приликом најавио да нас очекује и реконструкција две регионалне пруге у Војводини. Реч је, према његовим речима, о паралелној прузи са брзом пругом – Панчево – Кикинда – Суботица и пруга Сомбор – Врбас.
Догађају је присуствовао и председник општине Сремски Карловци Александар Стојкечић.