МИРОВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСЕКЕ ЈАНА ЛУНДИНА И ШВЕДСКУ ДЕЛЕГАЦИЈУ ИЗ ОБЛАСТИ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Шведске у Републици Србији Јаном Лундином и представницима Савета за високо образовање и више универзитета из Шведске.

Централна тема данашњег састанка било је институционално повезивање и унапређење сарадње кроз пројекат „Еразмус плус“.
„Еразмус плус“ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката за сарадњу у областима образовања, младих и спорта.

„Ми смо веома заинтересовани за институционално повезивање и укључивање у програм „Еразмус плус“, и ставићемо све наше ресурсе у функцију ових задатака. Имамо установе које могу бити референтне за све облике сарадње, а не само кроз овај програм“, рекао је председник Мировић.
Он је подсетио на значај Универзитета у Новом Саду и посебну улогу коју ће имати будући Научно-технолошки парк у Новом Саду, чији је оснивач Покрајинска влада.

„Сврха данашње посете Покрајинској влади јесте да се да значај развоју пројекта „Еразмус плус“ и размени студената“, истакао је амбасадор Лундин.
На састанку је оцењено да постоји потреба за свим облицима сарадње које су од заједничког интереса.

Председник Мировић је изразио задовљство односима шведских компанија и организација које послују у АП Војводини, и изразио спремност за њихово унапређење.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Извор: Влада АП Војводине