МИРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРОМ ЕГИПТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Арапске Републике Египат у Републици Србији Амра Алгувејлијa, са којим се сагласио да је у обостраном интересу даље унапређење економско-трговинских односа Србије и Египта, као и јачање сарадње у области културе, туризма и образовања.

У разговору је оцењено да постоји снажан потенцијал за сарадњу у неколико области од заједничког интереса, посебно у сектору пољопривреде и информационих технологија.

Мировић и Алгувејли су сагласни и да је повезивање референтних новосадских института попут Биосенса, института за ратарство и повртарство, ветерину и прехрамбену индустрију са сличним институтима у Египту, добар оквир за јачање укупне привредне сарадње.

Председник Мировић је нагласио да је АП Војводина отворена за интензивнију сарадњу са египатским регијама и градовима, и додао да су египатски привредници и туристи добродошли у нашу покрајину.

Египатски амбасадор Алгувејли је позвао делегацију из АП Војводине да у децембру пости велики сајам информационих технологија који се одржава у Каиру, што ће бити прилика за размену искустава и повезивање српских и египатских стручњака и компанија у овој области.

У разговору је указано и на могућности сарадње кроз повезивање и размену искустава у дигитализацији културног наслеђа, али и размену културно-уметничког садржаја кроз гостовање позоришних и музичких трупа наводи се у саопштењу владе АП Војводине.

Извор: Влада АП Војводине