МИРОВИЋ: ШИРОМ ВОЈВОДИНЕ У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЛОКАЛНИХ САОБРАЋАЈНИЦА

Широм Војводине у току су радови на изградњи улица и рехабилитацији саобраћајница у локалним самоуправама – Сенти, Иригу, Пећинцима, Апатину, Сомбору, Новој Црњи, Ковину, Бачком Петровцу, Сечњу, Беочину, Бачу, Алибунару, Чоки и Руми.
Радове вредне више од 2,7 милијарди динара, у укупној дужини од готово 62,6 километара финансирала је Покрајинска влада.
У току су следећи радови:
– асфалтирање седамнаест улица у Сенти
– реконструкција улица у насељеним местима општине Ириг – Ривица, Велика Ремета, Врдник и Јазак; пројектом је предвиђена и изградња саобраћајнице у зони „Нове бање“ у Врднику;
– реконструкција девет саобраћајница у насељеним местима у општини Пећинци – Доњи Товарник, Шимановци, Сибач, Ашања, и Попинци;
– изградња бициклистичке стазе Бања Јунаковић – Свилојево и рехабилитација и санација улица у Пригревици, Свилојеву и Апатину;
– обнова локалне саобраћајнице од Бачког Моноштора до атара Купусине, чиме ће бити завршен пут који повезује Апатин и Сомбор;
– рехабилитација јавног пута Српска Црња – Радојево;
– санација саобраћајница у насељеним местима Баваниште, Делиблато и Дубовац у општини Ковин;
– реконструкција улица и рехабилитација коловозне конструкције у Бачком Петровцу;
– рехабилитација улица у Боки, Јарковцу, Крајишнику, Неузини и Сечњу;
– обнова коловоза у једанаест улица у Раковцу, Черевићу, Сусеку, Лугу и Беочину;
– санација четрнаест улица у Бачу и Вајској;
– рехабилитација коловоза у општини Алибунар у насељеним местима Локве, Владимировци, Селеуш и Добрица;
– изградња моста преко реке Златице у Падеју и приступних саобраћајница у Чоки;
– обнова коловоза, реконструкција тротоара, изградња бициклистичке стазе и уређење паркинга у Павловачкој улици и Улици Вука Караџића у Руми.
У припреми је и почетак радова на реконструкцији раскрснице четири улице са изградњом кружног тока у Вршцу.
У општинама Житиште и Пландиште радови су завршени пре уговореног рока. Реч је о рехабилитацији улица у насељеним местима на територији општине Житиште – Банатски Двор, Торак и Српски Итебеј и рехабилитацији саобраћајница у насељеном месту Пландиште – у Карађорђевој и Војвођанској улици.
Радови на делу Гребенског пута до манастирског комплекса Ђипша у општини Шид у дужини од 4,5 километра су завршени, док су у току радови на краћој деоници – од 600 метара прилаза до самог манастира.
Покрајинска влада је од 2016. године до данас, преко Управе за капитална улагања Војводине, за реализацију пројеката у области саобраћајне инфраструктуре укупно издвојила око 17,5 милијарди динара у свим општинама АП Војводине.
Средства су обезбеђена за изградњу готово 370 километара асфалтног коловоза, а инвестицијама је обухваћена изградња мостова, путева, бициклистичких стаза, рехабилитација и санација коловоза.
Истовремено, Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај у овом периоду финансирао je 207 пројеката у износу од 3,28 милијарди динара за израду документације и извођење радова у друмском саобраћају, којима је унапређена безбедност саобраћаја и побољшан квалитет путне инфраструктуре.