МИРОВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ВРЕДНЕ МИЛИЈАРДУ ДИНАРА

У Покрајинској влади данас су додељени уговори вредни милијарду динара здравственим установама за финансирање и суфинасирање медицинске и немедицинске опреме.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је данашње уручење уговора круна двогодишњег рада ове владе, којој је, како је навео, један од приоритета улагање у област здравства.

„Реализацијом ових уговора обезбедићемо најсавременије ЦТ апарате, магнетне резонанце и подићи стандард у дијагностици, што је био један од циљева Покрајинске владе на почетку мандата“, рекао је председник Мировић.

Подсетивши да су у току радови на реконструкцији Опште болнице у Панчеву, неколико клиника у оквиру Клиничког центра Војводине, председник Мировић је најавио да су у плану и радови на комплетном уређењу општих болница у Суботици, Сомбору и Сремској Митровици.

„Један од наших најважнијих приоритета је изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине. Очекујемо да током јесени буду спроведене одговарајуће процедуре, а крајем ове, или почетком наредне године, да имамо и уговор“, навео је председник Мировић.

Он је најавио још интензивнија улагања у унапређење и ефикасност здравственог система у АП Војводини у наредним годинама, кроз реконструкцију свих регионалних болница, унапређење примарне здравствене заштите и здравствених процедура.

„На пола смо пута од онога што смо поставили као циљ. Уложили смо до сада 3,7 милијарди динара, како бисмо обезбедили и подигли стандард у овој области“, рекао је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић изјавио је овом приликом да ће АП Војводина, са овим улагањима, имати здравствени систем који одговара потребама пацијената.

„Ово је само почетак улагања. Здравство у Војводини има будућност, а пацијенти правовремену и ефикасну здравствену заштиту“, истакао је секретар Гојковић.