МИРОВИЋ: ЗА ЗАВРШЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СОМБОРСКЕ „МОСТОНГЕ“ ОБЕЗБЕЂЕНО 123 МИЛИОНА ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Градску халу „Мостонга“ у Сомбору, где је градоначелнику Антониу Ратковићу, уручио уговор вредан 123 милиона динара, за наставак радова на реконструкцији те спортске хале.

Обиласку радова присуствовао је и кошаркаш Никола Јокић.

Новац је обезбеђен за другу фазу радова, којом су предвиђени: изградња хидрантске мреже, система за аутоматску детекцију, дојаву и заштиту од пожара, затим енергетска санација уличне фасаде са заменом постојеће столарије и браварије, уређење хола на главном улазу и израда пода у холовима хале. Биће обновљене и опремљене свлачионице, замањен спортски паркет, уређен паркинг и изгређена нова трафо станице.

Мировић је истакао да се прва фаза радова на реконструкцији „Мостонге“ приводи крају.

„Почетком августа, у хали ћемо имати систем за климатизацију, а наставља се са уређењем трибина“, истакао је Мировић и додао да је прошле године урађене расвета.

Са новим улагањем од 123 милиона динара, како је Мировић додао, биће уређене свлачионице, изграђен нови трафо, уређени прилази хали, паркинг, спољна расвета, а у малој сали ће бити замењен део паркета који се користи. Тиме ће бити заокружено улагање у реконструкцију „Мостонге“.

„Желимо да ово буде најмодернија спортска хала у овом делу наше земље, да обезбедимо много боље услове за развој спорта, за развој кошарке, за тренинге, за младе људе, који у Николи Јокићу виде великог узора. Сигуран сам да ће један део њих кренути његовим путем. Сомбор, захваљујући Николи, полако постаје кошаркашки центар, овде, на северу наше земље“, рекао је Мировић и додао да ће Покрајинска влада, ако за тим буде потребе, наставити са улагањем  у „Мостонгу“,  која поред места за кошаркашке утакмице, треба да буде уређена према стандардима за потребе других спортова.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић истакао је да је Покрајинска влада, поред улагања у „Мостонгу“, у овој години инвестирала 750 милиона динара у пројекте на територији Сомбора.

Ратковић је додао да су у „Мостонги“ у току завршни радови на изградњи покретне телескопске трибине, које, са 12 милиона динара, финансира Град Сомбор.

 „Све оно о чему смо причали прошле године, сада се реализује, и тек ће се реализовати након расписивања набавке за ових 123 милиона динара, које смо добили до Покрајине“, рекао је Ратковић.

Догађају је присуствовао и покрајински скеретар за спорт и омладину Дане Баста.