МИРОВИЋ: ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР–СИВАЦ

„Завршена је изградња локалног пута од Стапара до Сивца, од регионалног значаја, дужине готово 16 километара, који спаја Сомбор и Кулу и на којем се налази и новоизграђени мост који ту деоницу спаја са путем Кула–Врбас“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка саобраћајнице, истакавши да је задовољан изведеним радовима.

Председник Мировић подсетио је на то да је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, за реализацију овог пројекта издвојила милијарду и 377 милиона динара.

„Изградња ове деонице од великог је значаја како за сомборску и кулску општину, тако и за Апатин, који ће добити директан, краћи излаз на будућу брзу саобраћајницу ′Осмех Војводине′ од Сомбора до Кикинде, чија је изградња у току“, истакао је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, то је значајно и за пољопривреднике, којима ће бити олакшан приступ парцелама.

„Ово је важна вест за све грађане Стапара, Сивца и других насеља јер ће знатно скратити путовања и уз то ће допринети бољој повезаности насељених места у Западнобачком округу“, рекао је председник Мировић.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Општине Кула Дамјан Миљанић.