МИРОВИЋУ УРУЧЕНО НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ

Председнику Покрајинске владе Игору Мировићу уручена је данас Медаља Црвеног крста Србије, највише признање те организације, у знак захвалности за препознавање улоге организације Црвеног крста и неговање хуманости, солидарности,  јачање рада и допринос у остваривању циљева и задатака Црвеног крста Војводине.

Мировић је подсетио да Покрајинска влада са Црвеним крстом Војводине има успешну и конкретну сарадњу, посебно у делу обезбеђивања материјалних и техничких услова за боравак деце из најсиромашнијих породица у три објекта у Војводини за које је надлежна Покрајинска влада.

„Посебно се заједнички ангажујемо и на обезбеђивању довољних залиха крви и одговарајућих количина прехрамбених производа из робних резерви за народне кухиње у Војводини“, изјавио је Мировић и истакао да Покрајинска влада пружа подршку и народним кухињама на Kосову и Метохији.

Данас је у Покрајинској влади обележено и 20 година успешне сарадње Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Горње Аустрије.

Тим поводом Мировић је изразио захвалност Црвеном крсту Горње Аустрије на доприносу, сарадњи  и солидарности током 20 година заједничког рада и сарадње.

„Током ове сарадње ЦКВ је напредовао у свим аспектима рада, капацитети ЦКВ и свих 45 организација су на највишем  нивоу од оснивања ЦК, у људским потенцијалима, стручности, техничким и логистичким аспектима рада, али и финансијским параметрима,  јер је реч о уложених 600 хиљада евра у претходних 20 година“, изјавио је председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина и  истакао посебну улогу Покрајинске владе која пружа директан и ефикасан одговор на сва питања и апеле које ЦКВ упућује.

„Наш заједнички интерес је да радимо на побољшању квалитета живота наших корисника и  структура Црвеног крста како би могао да одговори на потребе грађана“, изјавио је председник Црвеног крста Горње Аустрије Валтер Ајхингер и додао да је сарадња са Покрајинском владом и ЦKВ веома значајна.