МИТРОВИЦА МЕЂУ ЛИДЕРИМА У УПРАВЉАЊУ ОТПАДОМ

Представници Града Сремска Митровица имали су ту част да  угосте генералну директорицу   Шведске интернационалне канцеларије за развој – SIDA, госпођу Корин Јамптин и помоћника министра заштите животне средине, господина Душана Чаркића.
Сремска Митровица је такође препозната и од стране Шведске амбасаде и Министарства заштите животне средине, као један од најперспективнијих градова у области заштите животне средине, а посебно у области управљања отпадом.
Ова посета је првенствено имала за циљ да покаже резултате пројекта „О-ДВА – ЈА – МО“ који су, како су гости из Шведске рекли, импозантни.  Такође, циљ посете је био да се Град Сремска Митровица представи као један модеран град са сјајном перспективом, који кроз бројне активности локалне самоуправе спроведене кроз ЈКП „Комуналије“ интензивно ради на очувању животне средине.
Осим плавих канти за примарну сепарацију отпада које су већ подељене митровачким домаћинствима, захваљујући пројекту  „О-ДВА – ЈА – МО“ на улицама у цетру града сада могу да се виде и први контејнери за одвајање отпада – плави (папир, пластика и метал) и жути (стакло), док се ускоро очекује постављање истих на преко 100 локација у граду.
Након кратког обиласка града и посете Туристичком инфо центру, делегација је посетила Регионалну депонија „Срем – Мачва“ где је званично и почела са радом линија за сепарацију отпада.

Извор: Град Сремска Митровица