МЛАДИ ГЛУМЦИ ИЗ СИВЦА ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕЛИ ,,ДОБРЕ ГУСАРЕ“

Пред пуном салом Дома културе у Сивцу млади глумци, чланови Дечјег ансамбла Драмске секције ,,Велимир Сандић Вељко“, премијерно су извели представу ,,Добри гусари“, по тексту и у режији Милоша Милошевића Шике, на којој су вредно радили у протекла два месеца.

Кроз игру и забаву деца су, уз помоћ свог редитеља, створила комад који је одушевио како млађу, тако и старију публику, а своју прву репризу комад ће имати већ у понедељак, на Општинској смотри дечјег драмског стваралаштва у Крушчићу.

По Шикиним речима, није лако радити са децом која су често болесна, имају школске обавезе, заљубљују се и проживљавају разне згоде и незгоде, али је заиста презадовољан и радује се будућим извођењима представе на неколико фестивала на које су већ позвани:

,,Ово је друга премијера за 15 дана на даскама које живот значе. ,,Добре гусаре“ смо радили скоро два месеца, мада смо имали проблема са децом – или су болесни или имају обавезе у школи, а сада је ту и пролеће. У ансамблу имамо више девојчица него дечака, па се оне заљубљују и изостајале су са проба, али на задовољство ове публике која је глумце поздравила великим аплаузом, а посебно на наше задовољство, на задовољство младих глумаца и Дома културе под чијим кровом смо поставили ову представу, заиста сам презадовољан јер су то ипак деца, а дете је дете да га волите и разумете. Тешко је радити са децом јер они очекују да у свему имају игру. Жао ми је што, због обавеза деце, не можемо да направимо још једну репризу, тако да ће прва реприза бити на Општинској смотри у Крушчићу у понедељак, а већ смо на невиђено позвани на неколико фестивала, али нека то остане наша мала тајна, чуће се где смо“.

Улоге у овом комаду играју Катарина Чабаркапа, Лена Калић, Лена Цветковић, Николина Тодоров, Гордана Јуришић, Уна Чепић, Елена Тодоров, Дијана Ромић, Страхиња Симин, Јован Берић, Матија Шипица, Маша Јовановић, Нина Чепић и Сара Вучинић.

Извор: Општина Кула