МЛАДИ ИЗ „БИСЕРА“ КОД „ХРАБРИХ БОРАЦА“

Претпоследњег дана Дечије недеље Удружење „Храбри борци“ организовало је пријем, дружење и спортску забаву за младе кориснике услуга Друштва за помоћ МНРО „Бисер“.

„Ове године смо успешно конкурисали код Општине Србобран и том приликом смо набавили брашно за све наше чланове, а од набављене количине 35 кг смо поклонили  Удружењу ‘Бисер’. Приликом те посете смо дошли на идеју да би било лепо организовати заједничко дружење, спортски дан, и да те младе људе позовемо у госте. Та сарадња се данас остварила и на радост наших чланова, скоро сви корисници су провели једно дивно пре подне у нашим просторијама“, изјавио је Мирко Славуј, предсеник „Храбрих бораца“, и захвалио Општини Србобран и свим спонзорима који подржавају рад удружења. 

Младима из „Бисера“ били су на располагању стони тенис, домине, пикадо и друге друштвене игре, припремљено је било послужење, па су уз игре могли да се освеже соком, попију кафу, послуже се са пецивом и бомбонама. „Овакав тип дружења, који се организује ван просторија Удружења ‘Бисер’ је за кориснике дневног боравка од изузетног значаја, јер упознају нове људе  и имају прилике за међусобно дружење у неком новом окружењу“, изјавила је након лепо проведеног дана Маринела Сабо, дефектолог у Друштву за помоћ МНРО „Бисер“. 

Извор: Општина Србобран