МЛАДИ ИЗ ВРБАСА ДЕО ПРОЈЕКТА АСОЦИЈАЦИЈЕ КУЛТУРАНОВА

Асоцијација Културанова из Новог Сада, у сарадњи са Панонском aктивистичком oрганизацијом из Зрењанина, укључила је Врбас и још пет градова из Војводине у омладински пројекат у ком ће се млади бавити темама родне равноправности, мањинских права, говора мржње и предрасуда у локалној заједници.

„Позивамо вас да будете део промене коју желите да видите у вашој заједници. Током неколико заједничких радионица радићемо на изради текстова и истраживања на теме: родне равноправности, мањинских права, говора мржње и предрасуда у локалној заједници. Аутори тих текстова сте ви, а од екипе добијате менторску подршку и помоћ током целокупног процеса. Ваши текстови наћи ће се у заједничкој публикацији пројекта која ће бити објављена на крају пројекта, а имаћете прилику и да свој рад представите на конференцијама у свом месту. Радионице се одржавају 02, 03. и 09. априла у Клубу Музика на куб, улица Његошева 4а, Врбас. Петком радимо од 14.00 до 17.00 часова, а суботом од 13.00 до 16.00 часова“, стоји у позиву новосадске Асоцијације Култранова.

Пројекат се спроводи у шест општина – Врбас, Зрењанин, Сомбор, Бачка Паланка, Кикинда и Вршац.

„У сваком месту осморо учесника радиће на изради четири текста. На крају процеса имаћемо 24 текста која се баве наведеним темама. Добићете неопходна знања и вештине за израде текстова, подршку, промоцију, објављивање ваших радова и прилику да о овим проблемима јавно говорите, као и сертификате. Предходно знање у области новинарства није неопходно. Са вама ће радити искусни новинари и омладински радници који су и те како спремни да вам пренесу знање и помогну вам да побољшате вашу заједницу, укажете на проблеме и решења“, додају из Културанове.

Више о пројекту и пријаву за учешће можете видети и попунити ОВДЕ.

Извор: Општина Врбас