МЛАДИ ОДБОЈКАШИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић је заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом примиио 50 деце, чланове 4 одбојкашка клуба из Штрпца, Липљана и Грачанице. Деца и млади бораве у Новом Саду где се такмиче на 10. јубиларном “Новогодишњем фестивалу одбојке” који траје до 29. децембра.

– Изузетно ми је драго што крај календарске године Нови Сад обележава “Новогодишњим фестивалом одбојке” и пријемом спортиста, овог врло популарног и трофејног спорта. Посебно ми је задовољство што на њему учествују одбојкаши и одбојкашице из јужне српске покрајине, Косова и Метохије, којима желим срдачну добродошлицу и успешан пласман на такмичењу. Новосадска одбојка је у великој експанзији, јер је после дужег времена ОК “Војводина“ поново учесник најелитнијег клупског такмичења “Лиге шампиона” и зато Фестивал одбојке представља најбољу популаризацију овог атрактивног спорта – рекао је Александар Петровић и додао да ће Град наставити да подржава ту манифестацију која доводи велики број спортиста у наш град.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је рекао да је програмом Новогодишњег фестивала одбојке предвиђено одржавање такмичења у мушкој и женској конкуренцији на више терена уз учешће 100 екипа из Србије, бивших југословенских република и из читаве Европе.