МЛАДИ РУКОМЕТАШИ ИЗ ДОРТМУНДА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић примио је у Градској кући младе рукометаше из Дортмунда који, у оквиру спортске сарадње између градова побратима, као гости Градског рукометног савеза, бораве у Новом Саду.

– Нови Сад и Дортмунд већ 36 година негују изузетан, побратимски однос који се посебно истиче у сарадњи на пољима хуманитарног рада, Универзитета и у области спорта. Веома ми је драго што су млади рукометаши из Дортмунда гости нашег града, а морам да истакнем и то да наше екипе сваке године, редовно учествују на њиховом међународном турниру „ДО-КУП“ где су прошле године и мушка и женска новосадска селекција освојиле прво место. Поред спортског значаја, ови сусрети представљају одличну прилику за дружење и размену искуства у погледу начина живота и услова тренирања овде и тамо -изјавио је Срђан Кружевић.

Он се захвалио Граду Дортмунду на подршци Новом Саду приликом кандидатура за Европску престоницу културе и Омладинску престоницу Европе и изразио наду да ће се успешна сарадња наставити и проширити и на друге области.

У име гостију, представнику Града и Градског рукометног савеза захвалио се дечак Ленарт Ворман.

-Желим да се захвалим на гостопримству свима, а посебно председнику РК „Југовић“ Драгану Врговићу који је током боравка био добар домаћин. Иако нисмо постигли очекивани резултат на турниру, било нам је драго што смо имали прилику да играмо рукомет са вршњацима из Србије, да упознамо град и да пробамо локалне специјалитете. Надамо се поновном доласку у Нови Сад – рекао је Ленарт Ворман.

Током боравка у Новом Саду рукометаши из Дортмунда учествовали су на турниру који је одржан 20. и 21. октобра у спортској дворани „Храм“ у Каћу и у СПЦ „Војводина“ у Новом Саду. Учесници турнира били су млађи пионири из клубова „Клеј“ из Дортмунда, „Југовић“ из Каћа, као и „Растимо“ и „Војводина“ из Новог Сада, која је ове године освојила прво место.