МЛАДИ СЕ ВРАЋАЈУ У КИКИНДУ И КРЕИРАЈУ ЊЕНУ БУДУЋНОСТ

Повратак младих у Кикинду и стварање могућности за квалитетан живот у малој средини приоритет је локалне самоуправе. Тако су на отварању мушког фризерског салона „Џентлмен М“ у Кикинди били и градоначелник Никола Лукач и Саша Танацков, члан Градског већа за привреду. Први човек града, симболично, био је и прва муштерија Милице Нешковић, која је из Суботице дошла у Кикинду са супругом, који је након више од десет година пронашао запослење у свом родном граду.

„На отварању новог локала и новог привредног субјекта у нашем граду присуствовало је доста младих, што ме радује. Ово није јединствен случај повратак млађих људи, са жељом да креирају своју будућност. То је додатни импулс за моје сараднике и мене да радимо добре ствари и да обезбеђујемо младима услове да остану, односно да се врате. Желим им срећу у послу и надам се да ће овај пример бити мотивација и другима из њихове генерације да се врате у Кикинду. Желим да заједнички креирамо лепши, бољи и безбеднији живот и да ћемо створити још квалитетније услове за рад“, изјавио је градоначелник Никола Лукач.

Млади пар упознао се у Суботици, где су се и венчали и добили дете. Након што је супруг након више од десет година добио посао у родној Кикинди, Милица Нешковић одлучила је да у нашем граду отвори сопствени бизнис и добила велику подршку Града:

„После много година, не радим више за другога него сам отворила свој салон. Присутне су јаке емоције. Очекујем да се посао разради, иако је сваки почетак тежак. Мислим да у малој средини може лепо да се живи и апелујем на младе да искористе све могућности, јер има посла за све. За почетак ћу у салону ћу радити само ја, али планирамо да се кад се посао разради запослимо још неког“, рекла је Милица Нешковић.

Извор: Град Кикинда