МЛАДИ СПОРТИСТИ НА КОШАРКАШКОМ КАМПУ НА РУДНИКУ

Млади из Србобрана, заљубљени у кошарку, заједно са два тренера – Слободаном Субићем и Николом Кргом, бораве ових дана на Међународном кошаркашком кампу „Basket friends“, који се одржава на планини Рудник. Нове вештине стиче 25 младих кошаркаша, претежно чланице ЖКК „Србобран“, којима је локална самоуправе обезбедила бесплатан превоз до одредишта. 

Децу је при одласку на камп испратио и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт и кошаркашки тренер. „Дошао сам да поздравим наше мале кошаркаше и кошаркашице, да им пожелим све најбоље на кампу, уз жељу да се са Рудника врате као бољи кошаркаши. Општина је обезбедила бесплатан аутобуски превоз, што је сматрам, велика помоћ родитељима да се смање трошкови одласка деце на камп. То је првенствено заслуга председника општине Србобран, Радивоја Дебељачког, на чему сам му, као кошаркашки тренер, и лично захвалан. Знам да моје колеге Субић и Крга мисле исто, а верујем и родитеље деце, председник Дебељачки увек има разумевања за потребе спорта у Србобрану, и наравно кошарке као једног од најпопуларнијих спортова у нашем месту”, рекао је Андрић. 

Кошаркашки камп „Basket friends“ се шест година одржавао у Новом Бечеју, где је од почетка Слободан Субић један од тренера, а у том раду му се придружио колега Никола Крга. Камп је од ове године на новој локацији, планини Рудник код Горњег Милановца, у хотелу „Краљица” који нуди бројне садржаје за угодан боравак великих група спортиста

Извор: Општина Србобран