МЛАДИ СПОРТИСТИ УЖИВАЈУ У ОРОШХАЗИ

Неки од најбољих младих спортиста из општине Србобран, укупно 25, од јуче се налази на летовању у бањи крај Орошхазе. И овај аранжман део је вишегодишње размене ученика између два збратимљена града, Србобран и Орошхазе, која је од овог лета унапређена па се тако, уз добре ученике, сада на одмор шаљу и успешни спортисти.

Младе спортисте на пут су испратили Золтан Ифју и Јовица Андрић, чланови Општинског већа, пожелели им леп одмор и да на исти успешан начин на који у спорту представљају општину Србобран, буду амбасадори свог града и у Мађарској.

„До сад смо у Орошхазу слали једну групу деце, ученике четвртих разреда основних школа, а у договору два градоначелника од ове године иду две групе. Најбоље ученике смењују млади спортисти, џудисти и фудбалери из Турије и Надаља, претежно ученици седмих и осмих разреда. Прва група је боравила осам дана у бањи, 26 деце са 3 васпитача, а спортисти којих има 25, плус два васпитача, остају седам дана и током боравка тамо све им је обезбеђено. Биће смештени у модерном кампу који се налази на пет минута шетње од главног улаза у бању, ушушкан у хладовину уз језеро. Општина Србобран плаћа превоз за децу, а све што им је тамо потребно финансира Орошхаза“, рекао је пред пут Золтан Ифју.

Извор: Општина Србобран