MLADI TOVARNIČANI PUSTILI KANALIZACIJU U RAD

Čast da svečano u rad puste novoizgrađenu kanalizacionu mrežu u svom naselju pripala je deci iz Folklornog društva „Izvor Donji Tovarnik“ i iz Škole fudbala FK „Sloboda“ koja su, u prisustvu lokalnog rukovodstva i meštana Donjeg Tovarnika, simbolično pustila u rad kanalizacionu mrežu pokretanjem crpne stanice u ulici Jožefa Marčeka Dragutina.

„Kanalizacija je veliki korak napred za Donji Tovarnik i zahvalni smo pećinačkoj lokalnoj samoupravi i Pokrajinskoj vladi koje su finansirale izgradnju kanalizacione mreže. Želeli smo da naša deca puste u rad kanalizaciju, jer sve što radimo, radimo zbog njih, i smatramo da je važno da od najranijeg uzrasta uče da vole svoje selo i svoju opštinu, umesto da maštaju gde da se odele kad odrastu“ – rekao nam je predsednik Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik Milan Aleksić.

Jednoglasni u oceni da će im kanalizacija znatno olakšati život u selu bili su svi meštani sa kojima smo razgovarali.

„Kanalizacija će nam mnogo značiti. Nećemo više imati septičke jame koje nam zagađuju vodu“ – kaže Slavica Đurić.

„Septičke jame su se izlivale, pa smo morali da plaćamo crpljenje jama, što nije mali trošak. Sada to više nećemo morati da radimo“ – rekla nam je Vera Gudović.

Izgradnja kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku je kapitalni projekat vredan 90 miliona dinara, koji su sufinansirale Pokrajinska vlada i Opština Pećinci, a izgrađeno je 9,2 kilometra kanalizacione mreže, sa šest crpnih stanica.

Izvor: Opština Pećinci