МЛАДИ У СРЕМУ ИПАК ОСТАЈУ НА СЕЛУ

Сведоци смо да се млади људи све чешће одлучују да напусте село у потрази за срећом и послом у граду. Зато је вредно похвале када се неки исто тако млади људи одлуче да остану на селу и да њима и њиховим породицама пољопривреда буде основни извор прихода.

Равничарски сремски регион посебно је погодан за развој пољопривреде,а заинтересованост младих људи потребна је да би потенцијали овог региона били искоришћени и у будућности.

Село румске општине, Добринци, може да се похвали нешто већим бројем младих пољопривредника.

Још један од младих пољопривредника из Добринаца, Мирослав Пушин, одлучио је да и поред дипломе природно математичког факултета ипак остане на селу, и наследи породични посао у ком са породицом обрадјује око 60 хектара земље.

Добар доказ заинтересованости за пољопривреду јесу и млади људи који су своја знања о пољопривреди одлучили да унапреде високим образовањем на пољопривредним факултетима и тако помогну развој ове области.

Ради бољег развоја пољопривреде у будућности, општине у Срему неретко нуде бесповратна средства за помоћ младим пољопривредницима, док је и из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства најављено да ће ове године бити издвојено три пута више средстава управо за помоћ младим пољопривредницима.

Извор: РТВ