МОДЕРНА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА БОЉУ ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручио је ове седмице уговоре корисницима бесповратних средстава по конкурсу за унапређивање образовања ученика и студената пољопривредне струке у покрајини.

Средња пољопривредна прехрамбена школа „Стеван Петровић Бриле“ Рума је једна међу 11 средњих школа са којима је потписан уговор о донацији средстава од стране Покрајинског секретаријата. Румска школа је за модернизацију пољопривредне механизације добила 2,5 милиона динара, а по конкурсу је за све школе додељено укупно 23 милиона динара.

„Ми смо једина регионална пољопривредна школа, много је донација иза нас, све то радимо да побољшамо услове и упишемо више нових ученика. Захвалан сам Покрајинској влади која нам је донирала 2,5 милиона динара и та средства ћемо утрошити у пољопривредну механизацију и тако подићи квалитет обуке наших ђака. Аплицирали смо код Покрајинске владе и за 700.000 динара за адаптацију школе. Иако имамо добре услове за рад, кабинете и опрему, но, увек треба улагати, све у функцији савременије наставе“,  рекао је директор СППШ „Стеван Петровић Бриле“ Душан Стојанац.

Поред овог конкурса, школа је аплицирала и на републичком нивоу за три милиона динара за изградњу магацина сточне хране и чека резултате овог конкурса.

Директор Стојанац указује и на изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом, што омогућава да се школа развија и усавршава наставни процес у циљу привлачења што више нових ученика.

Извор: Општина Рума