МОДЕРНА ПИЈАЦА ОД АПРИЛА, УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ФАБРИКЕ ВОДЕ ПРЕД ПОТПИСИВАЊЕМ

До 1. априла требало би да се оконча изградња нове централне градске пијаце. То је данас потврдио Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника Кикинде. Изградња објекта укупне површине око 3.300 квадратних метара почела је јула 2018. године. Прва ламела већ је у функцији, док се друга и трећа приводе крају. Вукмирица је прецизирао да је обављено 60 одсто од планом предвиђених радова:

– Тренутно се уређује ентеријер и поставља неопходна инсталација. Надамо се да ће извођачи испунити уговорну обавезу и окончати све радове до планом предвиђеног рока. Не можемо да предвидимо у ком правцу ће се кретати епидемиолошка ситуација и то нам отежава ситуацију везану за реализацију овог капиталног пројекта – навео је Вукмирица и наставио:

– Друга и трећа ламела предвиђају затворен простор у ком ће бити смештене зелена, млечна и робна пијаца, као и простор за тржни центар. Имаћемо девет локала. Модерна пијаца испуњаваће све стандарде. Планиран је и паркинг, а изгледом ће се ова пијаца уклопити у градски трг. Управа за капитална улагања АП Војводине финансирала је изградњу пијаце са укупно 250 милиона динара – прецизирао је Вукмирица. Он се осврнуо и на још један капиталан пројекат, изградњу фабрике воде:

– Реч је о 9,5 милиона евра вредној инвестицији, од којих је 3,5 милиона евра обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Остала средства град Кикинда обезбедио је путем кредита од KFW банке. Рок за завршетак радова је 828 дана, од момента потписивања уговора са извођачем радова. Дошли смо до финалног предлога уговорног споразума који ће се потписати током фебруара. Битно је да имамо готову пројектно – техничку документацију. Извођач радова има обавезу да заврши постројење, а ми да окончамо замену преостале дотрајале водоводне мреже. Вредност тог дела посла је 170 милиона динара – прецизирао је Вукмирица.

Извор: Град Кикинда